Współpraca

Dołącz do nas jeśli możesz pomóc.

BO JESTEŚ SPECJALISTĄ

Chcemy współpracować z każdą osobą, która ma wiedzę, doświadczenie, praktykę w obszarze zespołu alienacji rodzicielskiej. Zapraszamy psychologów, pedagogów, prawników, sędziów w stanie spoczynku, kuratorów. Zapraszamy też osoby, które są świadkami konfliktów między rodzicami dzieci w swoich rodzinach, a także partnerów rodziców uwikłanych w konflikty po rozstaniach, którzy chcą wspierać i pomagać.

BO MASZ KONTAKT Z RODZICAMI

Jeśli jesteś: Dyrektorem lub pracownikiem szkoły, przedszkola czy jakiejkolwiek placówki, w której pracuje się z dziećmi – możesz nas zaprosić i zorganizować spotkanie dla kadry oraz rodziców, które przybliży im temat Zespołu alienacji rodzicielskiej. Przyjedziemy i przeprowadzimy ciekawą prelekcję, aby Twoja placówka mogła znaleźć się w grupie tych, które chcą, potrafią i skutecznie identyfikują problem zespołu alienacji rodzicielskiej oraz niosą wsparcie dzieciom i rodzinom.

BO JESTEŚ OSOBĄ WRAŻLIWĄ NA KRZYWDĘ INNYCH

Jeśli wydaje Ci się, że nie możesz nic zrobić bo nie wolno wtrącać się w sprawy rodzin – to pomyśl, co robisz gdy dostrzegasz oznaki przemocy fizycznej wobec dzieci? Reagujesz, a na pewno powinieneś. Zespół alienacji rodzicielskiej musi być uznawany za przejaw przemocy psychicznej wobec dzieci, ponieważ pozostawia w jego psychice takie same dramatyczne skutki na całe jego dalsze życie jak przemoc fizyczna.

Nasza Fundacja wspiera i niesie pomoc dzieciom, rodzicom, rodzeństwu, dziadkom i innym krewnym dotkniętym problemem zespołu alienacji rodzicielskiej.